Ervaringen

 

Ademcoaching bij Liesbeth Zevenbergen

In november en december 2018 heeft Liesbeth mij in vijf sessies diverse ademhalingstechnieken aangeleerd, zoals de verbonden ademhaling, de Wim Hof ademhaling en de hartcoherente ademhaling.

Ik heb de sessies als zeer prettig ervaren en ik heb er bijzonder veel baat bij gehad. Een van de effecten van de sessies is dat ik meer rust ervaar doordat ik meer ‘in mijn lijf zit’ en daarmee minder in mijn hoofd. Ik ben als het ware met mijn ademhaling onderin mijn lichaam gedaald. Daarnaast heb ik na drie jaar geen hoofdpijn en nekklachten meer. Gegeven mijn medische voorgeschiedenis is dit uitzonderlijk. De sessies hebben hun belofte waargemaakt.

Drie jaar geleden liep ik na een ski-ongeval whiplash achtige klachten op: overgevoeligheid voor geluid, extreme vermoeidheid, chronische hoofdpijn en spierpijn in nek en schouders. Onder begeleiding van een klinisch psycholoog en een fysiotherapeut had ik eind mei 2016 mijn klachten weer grotendeels onder controle. Maar ik was bij aanvang van de ademcoaching in november zeker niet klachtenvrij. Ik kan nu zeggen dat ik volledig hersteld ben!

Liesbeth begon de sessie steeds met een korte uitleg van de techniek. Vervolgens begeleidde zij mij bij het oefenen van de techniek. In de begeleiding was Liesbeth zorgvuldig.

Bij een van de adem sessies, maakte ze gebruik van acupressuur punten. Dit maakte bij mij veel los. Vooral in het beter naar mijn buik toe kunnen ademen.

Ze deed ook 2 x  een adem analyse in de keren dat ik kwam. Ik had vooral een middenrif ademhaling. Diep ademen naar mijn onderbuik, lukte mij niet goed.

Ze gaf vooraan goed aan wat ik mogelijk kon ervaren (bijvoorbeeld duizeligheid) en ze gaf duidelijke instructies over wat ik dan moest doen. Liesbeth werkt sterk intuïtief en dat is heel krachtig. Na de sessies, stond er altijd een groot glas water klaar.

Na elke sessie kreeg ik huiswerk mee. Ik ben mij door de sessies bewust(er) geworden van mijn ademhaling. Naast de sessies speelden de huiswerk opdrachten daarin een belangrijke rol. Door thuis te oefenen, werd de opbrengst van de sessies vergroot. Liesbeth heeft het belang van het huiswerk veelvuldig benadrukt. Ik dank haar zeer voor wat de ademcoaching mij heeft gebracht!