Ademcoaching

Ademhaling is letterlijk onze levensenergie.

We kunnen niet zonder zuurstof leven. Dat is simpel en logisch en toch zijn er weinig mensen die  zich echt bewust zijn van hun ademhaling. Ze benutten maar 30% van hun ademcapaciteit.

De meeste mensen ademen al jaren onvolledig of geforceerd en zijn zich er niet meer bewust van.

Dit houdt niet in dat deze mensen problemen hebben met ademhalen, als het gaat om hun longen of luchtpijp. Ze beperken zichzelf alleen in hun zuurstof inname. Die kan beter en efficiënter. Adem ontspannen en adem iets meer naar je buik toe in je voedt je lichaam tot in iedere cel met meer zuurstof. En dus meer energie.

“Je ademt zoals je leeft” Als je gestrest bent, adem je snel en oppervlakkig. Ben je ontspannen, dan adem je veel rustiger en dieper in je onderbuik. Een ademcoach kan een adem analyse maken van jouw ademhaling. Ze maakt je bewust van je ademhaling die je zo onbewust doet.

Er zijn meerdere ademhalingsmethodieken. En het ademwerk bestaat uit de integratie van fysieke, mentale, emotionele en spirituele aspecten die aan onze ademhaling zijn verbonden.

Bewuster ademhalen opent ons totale ademhalingssysteem en corrigeert oude , ineffectieve manieren van ademhalen. Anders ademhalen kan leiden tot stressreductie, meer zelfbewustzijn, heling van emotionele trauma’s en meer spirituele verbondenheid met je zelf.

Mensen die ervaring hebben opgedaan met ademcoaching, geven aan dat ze zich minder gestrest en meer ontspannen voelen. Grondingsoefeningen worden ook meegegeven tijdens coaching, hierdoor kom je beter in je lijf en ga je beter ontspannen.

Een specifieke ademhalings techniek geeft het lichaam meer zuurstof, zoals beschreven hierboven. Met als resultaat dat je fysiek en emotioneel vitaler en meer in balans voelt in je lijf. Het geeft een hoger niveau van bewustzijn.

Ademcoaching is eigenlijk het mooiste cadeau wat je jezelf kan schenken.

Je wordt vitaler en krijgt meer energie.  Je staat daardoor positiever in het leven en kan beter omgaan met stress.

Om meer te lezen over hoe een ademsessie verloopt, klik dan op deze link: Hoe verloopt een ademsessie